Så mye kan du spare på å skifte forsikringer

Ønsker du å redusere kostnadene på dine forsikringer? Det er mange som synes at utgiftene til nødvendige forsikringer er altfor høye. De fleste er likevel ikke klar over det er mulig å gjøre noe for å redusere kostnadene, fordi de tror prisene ligger på samme nivå uansett hvilket selskap man velger. Dette er ikke tilfelle, og prisforskjellene er overraskende store.

En av årsakene til at forsikringsselskapene øker premien år etter år, er nettopp fordi de fleste av oss ikke tar oss bryet med å sammenligne priser fra forskjellige selskaper. De færreste av oss får dermed redusert kostnadene man kan oppnå med å bytte selskap. Forsikringsselskapene tjener dermed store pengesummer på sine trofaste kunder.

Store prisforskjeller

En undersøkelse Norsk Familieøkonomi gjennomførte nylig, viste at forsikringspremien varierte betydelig fra billigste til dyreste forsikringsselskap. Utgangspunktet for undersøkelsen gjelder forsikringer som en vanlig norsk gjennomsnittsfamilie hadde.

Det kom også frem i undersøkelsen at hvor man bor i landet påvirker forsikringspremien. Forsikringsselskapene opererer altså med forskjellige priser ut fra hvilken by eller hvilket område man bor i, og her kan samme type forsikring utgjøre hele 6.000 kroner i forskjell.

Hvor mye kan man egentlig spare?

Mange lurer sikkert på hvor mye man kan spare på å bytte forsikringsselskap, og de fleste blir positivt overrasket når de begynner å sammenligne priser. Henter man inn tilbud fra internett, vil man raskt kunne se at forsikringspremien på enkelte forsikringer varierer med flere tusen kroner.

En undersøkelse fra Tjenestetorget viste at man på årsbasis sparer i gjennomsnitt

  1. 3.100,- på å bytte forsikringsselskap. Samme undersøkelse viste også at 22% av de spurte sparte mellom kr. 5.000,- og kr. 10.000,- pr. år. Man kan dermed konkludere med at det absolutt er verdt å sammenligne priser, og eventuelt bytte til et forsikringsselskap som kan tilby en lavere premie.

Unngå dobbeltforsikring

Det kan være lurt å ta en kikk på sine forsikringer, og sjekke at man ikke er dobbeltforsikret. Reiseforsikring er et typisk eksempel på dette. Kanskje har man en helårs reiseforsikringsavtale gjennom jobben, fagforeningen eller ektefelle/samboer?

I mange tilfeller når man betaler reisen med et kredittkort, vil det også automatisk følge med en gratis reiseforsikring. Denne reiseforsikringen gjelder kun for en spesifikk reise, mens helårsforsikringen gjelder alle reiser hele året. Dette er et typisk eksempel på at man kan være dobbeltforsikret.

Det kan lønne seg å gå nøye igjennom sine forsikringspapirer, og sjekke detaljene. Det er ikke morsomt å finne ut flere år senere at man har vært dobbeltforsikret, og dermed betalt inn unødvendig forsikringspremie.

Legg dine forsikringer ut på anbud hvert år

Det viser seg at forsikringsselskapene endrer prisene hyppig. Et selskap kan ligge øverst på listen over landets billigste forsikringselskap ett år, men neste år kan selskapet være blant de dyreste.

På grunn av hyppige prisendringer bør man sammenligne priser på sine forsikringer minst en gang i året. Da kan man innhente tilbud fra andre forsikringsselskap, og sammenligne prisnivået. Det er lurest å hente inn tilbud fra minimum 3 selskaper, slik at man får et skikkelig sammenligningsgrunnlag. Dersom et forsikringsselskap ligger betydelig lavere i pris på valgt forsikring, bør man rett og slett bytte selskap.

tjenestetorget.no kan man enkelt sammenligne priser på ulike forsikringer fra flere kjente forsikringsselskaper – deriblant Tryg, Codan, Storebrand, Nemi, Troll og Gjensidige. Tjenesten er gratis å bruke, og helt uforpliktende.

Ved å benytte denne tjenesten vil man raskt kunne finne det beste tilbudet på  ønsket forsikringer. Velger man 3 eller flere forsikringer, vil man ofte kunne få samlerabatt.

Også på Finansportalen.no kan man sammenligne priser på forsikringer online, og dette nettstedet eies av Forbrukerrådet. Etter at man har valgt forsikringstype, får man raskt oversikt over hvilket forsikringsselskap som kan tilby den laveste premien. Ved å sjekke hva man selv betaler i premie, vil man kunne se hvor mye man kan spare på å bytte selskap.

Gratis, raskt og enkelt å bytte forsikringsselskap

Ved å skifte forsikringsselskap kan man oppnå en betydelig reduksjon i forsikringspremien, og det lønner seg absolutt å ikke være kunde i samme selskap “av gammel vane”. Mange tror det er omfattende og tidkrevende å bytte forsikringsselskap, men dette er ikke tilfelle. Inngår man en avtale med et nytt forsikringsselskap, vil de være behjelpelig med å avslutte avtalen med ditt nåværende selskap. Det er i tillegg gratis å bytte forsikringsselskap, og langt fra så tidkrevende som mange tror.